.Naar de onderkant van de pagina.

Wie nog wat meer van 2017 wil zien kan hier terecht:  Jaaroverzicht 2017  of klik op 2017 in het menu

15 januari. Feest 80. (Nog niet klaar.) Ik had allemaal mensen uitgenodigd, die ik gewoon aardig vond en nu waren er twee (vrijwel) onbekenden: de moeder van Linda en de man van Wil D, die ik pas n keer heel vluchtig gezien had: Wij, Tonkie, Tinka, Marten, Mieke, Aniela met JJ, Joke en Joop, Marleen en Meindert, Lex, (wiens vrouw Juun een concert had), Jaap V, Kees en Margriet, Atty en Willem, Rikky, Cor en Werner, Noor en Tjeerd, Fiona en Tom, Wijbe en Loes, Sannie, Natasja, Linda en haar moeder, Wil D. en haar man Jan, Wil R. , Inge N. Barbara en Edwin, Jutte en Rasmus, Barthe en Roosmarie, Jan en Trudy, Sam, Trees, Sannie, Hans C. Lizzie, 
Mijn zus Trees ht feestjes, maar was er toch even en ze was ook zo weer verdwenen, maar ze komt binnenkort in Leiden wonen en dan kunnen we elkaar gewoon met de bus opzoeken, leuk! 
Toen iedereen er (ongeveer) was heb ik iedereen voorgesteld en ben er natuurlijk weer een paar vergeten. Ik kon ook niet van iedereen een anecdote of zoiets verzinnen. Je maakt natuurlijk goede sier met een opmerking als 'dit is Bas en die ken ik via de balpenmoord'. Voor mijn oogarts, die helaas niet kon, had ik ook een mooie 'Iemand die me regelmatig diep in de ogen kijkt en me altijd mevrouw Vijn noemt ...'. Maar ook voor Jouko (helaas ziek) en Wil (die ons altijd een kerstkaart sturen en we hebben er nog nooit een teruggestuurd), Wijbe (van de madrigaaltjes) en Aniela, die me op het idee van voorstellen heeft gebracht. 
Hieronder vanaf links: Natasja, al meer dan 30 jaar schat ik, vriendin van mijn 3 dochters; Bas (van de balpenmoord); klein, maar geen minder goede vriendin (sinds we 18 waren) Rikky in geprek met Marleen; Ton/Fiona, Sannie/Aniela. Rechts zie ik Inge, Wijbe, Meindert & Marleen, op de rug Wil D. Tinka, Ko en Wil R. 'Rode' foto's zijn met flits gemaakt.

In het midden Robbert, de partner van Tonkie. En rechts Lex in gesprek met Jan van Wil. 

Ko en ik waren vorige week ook 33 jaar getrouwd: witte rozen! 

Rechts Aniela met onze geweldige vriend Joop. 

Mijn dierbare broer Kees kent natuurlijk iedereen. 
Jutte, nichtje 3, Een formidabele en vooral heel lieve meid, die voor de gelegenheid uit Brussel kwam. Het oudste nichtje was er niet. Rechts Sannie.

Wat heerlijk als je zo kunt pianospelen (en zingen): Lizzie. Boven Sannie: Hans C (helaas was Yvonne ziek) in gesprek met Loes, vrouw van Wijbe.
Lizzie aan de piano en Tonkie maar zingen! Links 2 Willen, vooraan Wil B. en die heb ik uitgenodigd, omdat ik haar zo'n enig mens vind,  en erachter Wil R. van de trouwe kerstkaarten! Heel jammer dat haar man Jouko zo ziek was, dat hij er niet bij kon zijn. 
Toch een klein beetje Barbara, linksboven, Linda en haar moeder en onze buren, Jan en Trudy (verstopt achter haar man). We zijn blij met onze buren! Rechts onze lieve vrienden Marleen en Meindert. Meindert schijnt iemand te berispen, maar aan het eind van het feest .... 

In gesprek met Atty. Wij zaten samen in de 4e klas van de lagere school en zijn elkaar nooit meer uit het oog verloren.  
Rechts onze gezellige vriend Cor, buurman in Frankrijk en daar veelvuldig wandelpartner, met zijn vriend Werner, die inderdaad net zo'n lieve glimlach heeft als Cor had beloofd.
Natasje, Rikky, Trudy buurvrouw, ietwat vaag, Mieke met daarvoor Wil D. en rechts van haar Jan, en Jaap helemaal rechts. 

Noor en Tjeerd, die we kennen via het bridgen, maar inmiddels wel meer dan vage bridgekennissen.
Mooi boeket met clematis, gekregen van Tonkie.

Hierboven nichtje Barthe en rechts Tonkie, die zingen echt erg leuk vindt. 

 

Leuke foto van Ko's dochter Mieke en Aniela's zoon Jeremy.

Van de madrigaaltjes. Vroeger was Wijbe een collega, altijd bevriend gebleven. Samen met zijn vrouw Loes maakten we ooit bundels met allerlei liederen en liedjes, waarvan nu de teksten weer van pas kwamen.

Links Marten en Mieke, kinderen van Ko, op de rug gezien Sannie de dochter van Frans en Gita die we ook vandaag weer erg missen, Edwin en vrijwel onzichtbaar Barbara, een van mijn nichtjes (ik had hen alle vier uitgenodigd, want ik heb heel leuke tantezegsters!), Dan de moeder van Linda en Linda zelf ernaast. Het zouden zussen kunnen zijn.

De enige foto waarop ik Margriet kon vinden. Tussen Wijbe en Joop. Links Jaap, trouwe vriend en soms tijdelijke baas van poes Muts, en Inge, een heel lieve meid, die we kennen van de bridgeclub. 

Naar Joke heb ik ook moeten zoeken, maar hier een keer naast Kees. Links, en nog eens links Tonkie, rechts Tinka en een grijs hoofd dat ik niet thuis kan brengen. Marleen? Ik bekijk haar nooit zo vaak aan de achterkant.

En dit is Jan en die heb ik 2 weken geleden voor het eerst ontmoet. De tweede man van Wil D. en een reuzegezellige man. Ik ben blij voor haar. 
Fiona en Tom, lang niet gezien! Vrienden uit Schotland en Engeland.
   
14 januari. Het reisverhaal is min of meer af, maar er zullen nog wel verbeteringen komen, of filmpjes, of vergeten foto's.
13 januari. Van mijn 3 dochters kreeg ik een superleuk cadeau voor mijn tachtigste verjaardag: een adoptiekind. Ze heet Marria, heeft een beroerd leven achter de rug en woont nu bij stichting AAP. Waarschijnlijk is ze een jaar of 14, 15.  Voor zover ik weet heeft ze nog nooit een soortgenoot gezien. We hopen maar, dat ze een gelukkiger leven als chimpanzee tegemoet kan zien.

Is het geen plaatje? 

Ik heb het verhaal van Marria gisteren gelezen. Inmiddels heeft ze wel kennis gemaakt en vriendjes geworden met ... een oudere, mannelijk soortgenoot, waarvan ik nu even de naam niet meer weet. Dat heb je als je 80 bent, haha!

12 januari. Mijn broer Kees is vandaag jarig. Hij was begonnen aan een grote opruiming en vroeg of ik nog belangstelling had voor de papieren van 2 voor 12. Kees en ik deden, met succes, mee in 1979 - toen nog met Joop Koopman - en kregen een jaar of 10, 12 geleden een uitnodiging om mee te doen aan een jubileum wedstrijd, waarbij winnaars uit het verleden tegen elkaar zouden spelen. Die werd gespeeld onder leiding van Astrid Joosten. 
Linksboven 3e ronde met Joop Koopman en tegen Jaap Mennema; een vraag van Joop Koopman over jazz en linksonder een vraag over wielersport. Kees weet alles als het over sport gaat, m.n. wielersport en voetbal.. 

Indertijd bij Joop Koopman mocht je maar 5 vragen opzoeken.

Iets anders was, dat als je een fout antwoord gaf, maar de beginletter was dezelfde als van het goede antwoord die letter goed gekeurd werd en daar hadden we een keer geluk mee. Kees was tegen opzoeken, want dat kost tijd en geld; hij gokte liever een antwoord, dus hij gaf een keer 'Watson' en het moest Watt  zijn ... Wij, allebei alpha's, weten niet veel van natuurkunde e.d. 

Hierboven de werkbladen van Kees en een vragenkaartje dat Astrid Joosten hanteerde. Rechts haar kaartjes met antwoorden.

De eerste ronde van de latere wedstrijd wonnen we, in de tweede hadden we het woord wel, alleen duurde het toen wat langer en hadden we minder geld over dan de tegenstanders. Ik had blijkbaar meer met grafschennis dan met drugsgebruik. Maar geen idee wie Aljen Hoekstra is en wat die naam nou met die ether vraag te maken had!

9 januari. We zijn druk bezig met het reisverhaal. Dat is nu - niet goed gecorrigeerd - min of meer klaar t/m 22/12. 
Inmiddels zijn we het virus of de bacterie die we meenamen uit Afrika weer kwijt, gelukkig! Vrijdagavond waren we weer in zodanige gezondheid dat we het aandurfden om naar een voorstelling in den Haag te gaan. Die was in het voormalige congresgebouw, nu heet het World Form Theater. Parkeren op enige afstand en dat lijkt niet zo als je er aankomt: je moet dus even de kou in en een jas aan. Kost ook nog eens 14!!!
Voorstelling was van Ierse 'travellers', een soort zigeuners: muziek en zgn 'riverdance'. Er werd bij verteld over de geschiedenis van de travellers, maar ook als je Engels goed beheerst, tamelijk moeilijk te verstaan. De muziek en het dansen waren zeer de moeite waard, de artisten spoorden het publiek aan om mee te klappen en zo (vind ik persoonlijk vreselijk, maar w.s. vinden veel mensen het juist heel gezellig), maar helaas waren de teksten van de gezongen liederen niet te verstaan en, erger, werd er af en toe met de lampen de zaal in geschenen, echt naar voor iemand met probleem-ogen! Helaas kan ik nergens mijn commentaar kwijt, want het enige dat je over Danceperados kunt vinden op internet is waar de voorstellingen plaats vinden. 
Ze verkochten verrukkelijke, dure chocola in de pauze, 'Butlers'.
5 januari. Afgezien van een hoop werk van vnl het selecteren en bewerken van een stuk of duizend foto's van onze reis gaat het dagelijks leven ook door.  Bij mij is de aanval van de zgn traveller's disease geloof ik voorbij, hoera. Wat een armoe!!!

Begin december had ik, na een jaar of 2 speuren, nog 7 betaalbare ontbijtbordjes van ons servies gevonden. Die mevrouw van de serviesboerderij heeft ze ook - deze met een zgn spiegel zijn moeilijk te vinden -  maar zij wil er iets van 25 per stuk voor hebben, tweedehands! Ik vond ze op eBay, ergens in Duitsland. De verkoper wilde ze wel voor me bewaren tot we weer terug waren.
Maar er ging in Duitsland iets mis: hij stuurde per ongeluk een zending die voor iemand anders bedoeld was naar mijn adres. Wij niet thuis, zending bij de buren, de buren zetten het hier in de gang. Klanten van de Duitse verkoper niet blij ...
Ik kreeg het verzoek om het pakket naar hem terug te sturen, maar helaas: nieuw jaar en posttarieven fors omhoog. Net als de MONA toetjes trouwens (van 1,34 naar 1,62 potverdrie!), maar dat is weer iets anders. 
Ik kreeg mijn bordjes vanmorgen en ben er blij mee. In een hele zak vol bubbeltjesplastic, moet je kijken wat een berg. Vals denk ik: zal ik het eens even laten weten aan die serviesboerderij? Ik had 7 bordjes, inclusief verzenden voor 55 ...  

Naar bovenkant